Friday, 20 May 2016

Low FODMAP German recipe: Cucumber salad

 
 
Cucumber salad
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INGREDIENTS

  • 1 English cucumber
  • ½ cup of fresh chives
  • 1 tub of lactose free yoghurt
  • 2 Tbsp. White vinegar

METHOD

  1. Thinly slice the English cucumber
  2. (Optional step to reduce to water in the salad: spread the sliced cucumber out on a flat tray and sprinkle with salt. Let sit for 20 minutes. Toss the cucumber and repeat with sprinkling salt and leaving it to sit for 20 minutes. Pour off any fluid and using paper towel squeeze out excess water from the cucumber.)
  3. Place cucumbers in a salad bowls and add the small tub of lactose free yoghurt.
  4. Finely chop up the chives and mix in with the cucumber and yoghurt. Add 2 Tbsp of white vinegar and mix well.
  5. Refrigerate until ready to serve.










Gurke Salat
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ZUTATEN


  • 1 Gurke
  • ½ Tasse Schnitlauch
  • 1 Dose Lactosefrei Joghurt
  • 2 EL. Essig

RICHTUNGEN


  1. In dünne Scheiben schneiden Gurke
  2. (Schritt zum Wasser in den Salat zu reduzieren: verbreiten Sie die Gurke in Scheiben geschnitten auf einer ebenen Tablett und mit Salz bestreuen. Lassen Sie sich für 20 Minuten. Werfen Sie die Gurke und wiederholen Sie mit Salz bestreuen und lassen es für 20 Minuten zu sitzen. Gießen Sie jede Flüssigkeit und mit ein Papiertuch quetschen überschüssiges Wasser aus dem Gurken.)
  3. Legen Sie Gurken in einem Salatschüsseln und fügen Sie die kleine Wanne von laktosefreie Joghurt.
  4. Den Schnittlauch fein hacken und mischen mit der Gurke und Joghurt. Fügen Sie 2 Esslöffel Weißweinessig und mischen.



 

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